Jos Ooms

Wie was Jos Ooms?

Jos Ooms kwam medio de jaren 90 van de vorige eeuw en werd lid van het Sint-Catharinagilde Strijp. Het was meteen een goede match. Gefascineerd van het schieten werd dit omgezet tot zijn grote hobby. Bijna wekelijk bezocht hij de Kempische gilden op om zijn hobby uit te oefenen. Met name het groot geweer had zijn volledige aandacht. Hier kon zich volledig uitleven. Hij maakte zijn eigen patronen voor zijn diverse wapens.

Buiten het schieten om zorgde hij voor het gilde. Hij wist zijn twee rechtse handen regelmatig in te zetten voor het gildehuis en het schietterrein.  Jos fikste het. Materialen werden door Jos verschaft via de Milieu-straat waar hij beheerder van was. De oude materialen kregen allemaal een nieuwe bestemming binnen het gilde. Vaak werd het wel eens te veel zodat hij alsnog afscheid moest nemen van de materialen van de Milieu-straat. Jos was tevens een gezelligheidsmens.

Hij organiseerde graag activiteiten en was er graag bij…veelal op de voorgrond. In 2008 wist hij zich te kronen tot keizer van het gilde.

Een gekoesterde wens nadat hij zich in 2004 en 2006 koning schoot van het gilde. Het gilde schonk hem een keizers schild die hij samen met zijn sjerp dankbaar droeg. Lang heeft hij niet kunnen genieten van zijn Keizerschap. Er werd bij hem kanker geconstateerd die zijn lichaam langzamerhand wist uit te putten. Op 8 juli 2012 overleed Jos op 66 jarige leeftijd. Hij werd met gilde-eer gecremeerd. Zijn keizerschild en de benoeming van het Keizerplein in het Philips-van Lennep park vormen een tastbare herinnering, van zijn bestaan op het aardse en zijn lidmaatschap van het Strijpse gilde.