Het gilde 1965-1990

In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw gaat het gilde veelvuldig op “reis”. Men wordt regelmatig uitgenodigd om een vendeldemonstratie te geven in binnen- en buitenland. Menig koninklijk of prinselijk paar krijgt een vendeldemonstratie te zien, uitgevoerd door de broeders van het Strijpse gilde.

In vroegere tijden gebruikt het gilde een herberg c.q. café als ontmoetingsplaats van de leden. In dit gildehuis wordt vergaderd en geteerd. Voor en na de Tweede Wereldoorlog verhuist het gilde geregeld van café naar café. De bekende cafés zijn daarbij: De Vliegende Hollander aan de Zeelsterstraat en café Terminus van de familie Van Breugel- Boertien. Later wordt dit café overgenomen door de huidige gastheer pur sang: Kees de Brouwer.

Eind 1988 maakt het gilde een laatste verhuizing. Zij wordt op de hoogte gesteld van een gebouw dat op dat moment vrijkomt. Mede dankzij de gemeente Eindhoven verkrijgt het gilde een andere onderkomen. Dit gebouw past exact bij deze traditionele vereniging en begeeft zich aan de ring van Strijp: Botenlaan 40.

Ook de schietlocatie aan de Sliffertsestraat staat ter discussie mede door uitbreiding van Meerhoven en de A2. Na vele beraadslagingen en de aanvraag van een nieuwe hinderwetvergunning verhuist het gilde begin 90 jaren naar de Philips-Van Lenneppark. Een nieuw terrein op een fantastische locatie waarbij ook de oude schuttersgebouw